Slim Energie Besparen

Energietransitie

In huis kun je flink op energie besparen. Dat is goed voor het klimaat en fijn voor je woonplezier. En door slimmer om te gaan met energie kan je energierekening flink omlaag! Daarom ontwikkelde Buro Haai voor de gemeente Dordrecht een campagne die inwoners bewust maakt van de energietransitie.   

Hoe activeer je alle inwoners in een stad?

Waar de één staat te trappelen om zelf een steentje bij te dragen, ziet de ander klimaatverandering als fake news. Voor de volgende groep is het een ver-van-mijn-bed-show en sommigen wachten liever af tot de techniek verder ontwikkeld is. Dat vraagt om een diversiteit aan manieren om ‘het gesprek’ te voeren. Want iedere groep volgt een eigen tijdspad en gaat op een andere manier met het thema om. 

Resultaat

Het resultaat is een toegankelijke multimediale campagne die bestaat uit twee verschillende delen. Het eerste gedeelte is een stadsbrede campagne met een positieve insteek. De campagne met de titel ‘Slim Energie besparen – levert meer op dan je denkt’ speelt in op verschillende motieven om energie te besparen. Denk hierbij aan het tegengaan van klimaatverandering, financiële beweegredenen en het vergroten van het wooncomfort. 

Stap voor stap

Energie besparen doe je stap voor stap, ieder op zijn eigen manier. Om niet te verdwalen in alle maatregelen en mogelijkheden die er zijn omtrent energie besparen, zijn in de tweede fase verschillende campagnereizen ontwikkeld. Voor verschillende type inwoners is achterhaald welke factoren het gedrag beïnvloeden. Hier wordt per klantreis op ingespeeld. Met deze gedragsgerichte campagne weten we de doelgroep daadwerkelijk aan te spreken en te activeren energiebesparende maatregelen te nemen. 

Ook impact maken?
Laten we praten!

Plan nu jouw gratis adviesgesprek of neem vandaag nog contact op met Buro Haai via: 06 287 449 44 of lonneke@burohaai.nl

Bekijk ook

Slim Energie Besparen

Slim Energie Besparen

Levert meer op dan je denkt

Tij Festival

Tij Festival

Samenleven met een stijgende zeespiegel!