Tij Festival

Dordt onder water

In de nacht van 19 november 1421 breekt een dijk door vlakbij Dordrecht. Met een grote watersnoodramp als gevolg. Een groot gebied wordt onbewoonbaar. Deze ramp, die precies 600 jaar geleden plaatsvond, wordt dit jaar herdacht. Dat het stijgende water niet enkel tot het verleden behoort is duidelijk. Dordrecht staat nog steeds regelmatig onder water en de kans op een nieuwe grote overstroming is aanwezig.

Klimaatverandering

Het eiland van Dordt verandert langzaam door klimaatverandering. Het is daarom belangrijk dat de stad en haar bewoners op tijd gaan nadenken over de gevolgen van het stijgende water. Daarom heeft Buro Haai in samenwerking met Stichting voor werkplaats een belevingstocht ontwikkeld. 

Belevingstocht

Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren langs plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is. Vroeger, nu en in de toekomst.

Vluchtplaats

Het kloppende hart van het festival is in de Biesboschhal op de Staart in Dordrecht. Hier vind je verdieping. Bekijk een film, luister naar de verhalen van de kunstenaars en leer meer over de Staart als vluchtplaats voor overstromingen. Vanuit het festivalhart vertrekken ook verschillende gidsen. Iedere gids geeft je vanuit zijn of haar eigen achtergrond, bijvoorbeeld historie, klimaatwetenschap of kunst, een eigen kijk op het thema. 

Tijfestival.nl 

Ook impact maken?
Laten we praten!

Plan nu jouw gratis adviesgesprek of neem vandaag nog contact op met Buro Haai via: 06 287 449 44 of lonneke@burohaai.nl

Bekijk ook

Slim Energie Besparen

Slim Energie Besparen

Levert meer op dan je denkt

Tij Festival

Tij Festival

Samenleven met een stijgende zeespiegel!